Over Het IJ Festival

Op de valreep een leuke weekendtip…. het; Over Het IJ Festival, een dikke vette aanrader! Het festival is begonnen op 08-07 en is geopend t/m 17-07, wie weet een leuk uitje voor jou?!

Afgelopen dinsdag heb ik zelf een kijkje genomen op het festival en wat was het leuk! Het is een cultureel festival dat zich op verschillende binnen -en buitenplekken in Amsterdam-Noord en op de NDSM-werf afspeelt.
Jonge, veelbelovende theatertalenten hebben allen hun eigen productie op poten gezet met zeer uiteenlopende onderwerpen voor volwassenen -en kinderen. Aan het publiek de keuze welke voorstellingen zij aan willen doen, je kiest dus zelf waar je naartoe wilt gaan en wat je wilt doen.

Ieder jaar is het zeecontainerprogramma een terugkerend, succesvol onderdeel van het festival. Zo ook dit jaar! En dat was voor mij extra speciaal, want…. ik ben met mijn persoonlijke verhaal te bewonderen in één van de zeecontainers. Huh, hoe dan?! Dat ga ik je vertellen!

Sophie van de Pol (concept, montage en regie) heeft één van deze zeecontainers omgetoverd tot ‘Het Burn Out Bos’!
Voor dit project heeft zij mij en nog twee andere mede burnies geïnterviewd om een kijkje in onze opgebrande koppies te krijgen.
Deze interviews heeft zij zo weten te monteren dat jij als toeschouwer kan ervaren wat een bunr out nu
precies inhoudt en wat dit met een persoon kan doen. Zo geeft Sophie zelf ook aan:

“In Het Burn-Out Bos’ ervaar je door andermans ervaringen hoe het is om een burn-out te hebben.”

Her eindresultaat is onwijs mooi en realistisch geworden. Er wordt letterlijk een kijkje in de innerlijke mens gegeven. Heel bijzonder en indrukwekkend!

IMG_0185

Voor mijzelf, maar ook voor mijn fiancé en aanwezige family was het een film der herkenning, bi-zar! Ik ging echt weer even terug in de tijd, kreeg het snikheet en voelde in iedere vezel van mijn lijf de ellende van toen. Heel knap als je dit gevoel bij de toeschouwer in 11 minuten weet op te roepen. Als maker heb je in mijn ogen dan echt talent!

Naast Het Burn Out Bos zijn er ook nog andere toffe zeecontainers met leuke voorstellingen te zien. Maar er is meer dan alleen de zeecontainers, op zoek naar wat meer actie? Maak dan een fietstocht door Amsterdam en kom op plekjes waar je nooit eerder kwam. Of heb je juist zin om er even lekker op uit te gaan en te relaxen? Ook dat is mogelijk! De entree van het festival zelf is gratis dus lekker chillen in de zitzakken aan het water en sfeer proeven kan ook gewoon. De leuke foodtrucks en relax plekjes maken dat het festival tevens een fijne plek is om tot rust te komen. Het is een festival met een ongedwongen (houd ik van!), knusse, gezellige en vrolijke vibe… need I say more?

Meer info over het ‘Over Het IJ Festival’ vind je hier: http://overhetij.nl/
Meer info over ‘Het Burn Out Bos’ vind je hier: http://overhetij.nl/profiel/sophie-van-de-pol/

Dus, nog geen plannen voor het weekend en toch zin om er even op uit te gaan? Gaat dat zien!

PS: Ennuh als jij mij gezien hebt, laat je dan even weten wat je ervan vond? Vind ik leuk 🙂

IMG_0181

 

 

2 gedachten over “Over Het IJ Festival”

  1. Klinkt interessant, dat kijkje in de innerlijke mens… nu ben ik wel heel nieuwsgierig geworden, maar helaas niet in de gelegenheid naar Amsterdam te gaan dit weekend. Andere plannen: inpakken voor onze reis naar Sri Lanka… ook niet verkeerd. 🙂 Voor iedereen die wel gaat: veel plezier!

    1. Wat leuk je reactie Yvonne!! Wat heeeerlijk dat jullie lekker in Sri Lanka zitten, fantastisch! Dan snap ik dat er niet nog de ruimte was om heen en weer te vliegen. Maar het was echt heel erg mooi! Wie weet komt er nog een vervolg. 🙂 Voor nu, heel veel plezier samen, geniet met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *