Falafel wrap

Het werd wel weer eens tijd voor een lekkere, healthy & makkelijke bite a la A Cup Of Marley dacht ik zo.. daarom presenteer ik jullie; de falafel wrap!

wrap 2

Deze falafel wrap is gewoon altijd een goed idee en staat binnen no time op tafel. Geen zin om uitgebreid te koken, weinig tijd om te eten, gewoon zin in een wat lichtere maaltijd? Dan is deze wrap de uitkomst!
Daarbij is het ook nog eens een feestje om te maken, je kunt jouw wrap namelijk zelf ‘bouwen’ en dat maakt het extra lekker. Je stelt je eigen wrap samen door alle lekkernijen in schaaltjes op tafel te zetten en daaruit te kiezen wat jij op jouw wrap wilt.

Zelf ben ik altijd enorm van het ‘alles willen proeven’, voor mij is dit dus echt een topper! Ben jij ook altijd zo van het alles willen proeven of ben je juist van niet al te veel poespas? Hoe dan ook, dit is dus HET ideale maaltje, voor ieder wat wils en oh so yummy!

Begint je buik al te rommelen? Aan de slag!

Men neme (voor 2 personen)

  • 1 bakje falafel naar keuze
  • 4 meergranen of volkoren wraps
  • 1 avocado
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 kwart komkommer
  • 6 eetlepels griekse yoghurt (of kwark o.i.d. naar keuze)
  • 2 teentjes knoflook
  • Houmous
  • Peper
  • Zout
  • Optie: plakjes kaas

En zo doe je het

  • Doe de falafel in de oven en verwarm dit volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in schijfjes, de tomaten -en ui in smalle partjes en de avocado in smalle reepjes.
  • Verdeel de gesneden groenten per soort in kleine schaaltjes en zet deze op tafel.
  • Schep 6 grote eetlepels griekse yoghurt in een schaaltje, voeg hier 2 teentjes knoflook aan toe en maak af met een peper en zout naar wens voor je homemade knoflooksaus. Lekker? Zet ook deze op tafel.
  • Is de falafel klaar? Doe de falafelballetjes ook in een schaaltje en zet ook deze op tafel.
  • Prik gaatjes in de verpakking van de wraps en leg deze tussen 2 borden.
  • Verwarm de wraps voor 1,5 minuut in de magnetron.
  • Staat alles op tafel? Dan is het tijd om te bouwen!
  • Leg een wrap op je bord en besmeer deze met een beetje knoflooksaus. Vul het middelste gedeelte van de wrap vervolgens met alle lekkernijen die op tafel staan. Zorg ervoor dat je de zijkanten en het onderste gedeelte van de wrap vrij houd. Heb je de wrap gevuld? Klap dan het onderste gedeelte van de wrap naar binnen, gevolgd door de linker -en rechter zijkant…. en tadaaaa, daar istie dan, jouw falafel wrap.
    E N J O Y

Extra lekkere tip 1: Maak je wrap extra lekker door een dip van houmous on the side… love it!
Extra lekkere tip 2: Voor de echte kaaslovers, leg eens 2 plakes kaas op de wrap voor je ‘m vult met alle
lekkernijen om net even die extra touch toe te voegen!

Moeilijk? Helemaal niet! 🙂
Duur: 15-20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *