Happy feet & coaching? Das pas een leuke combi!

Ben jij op zoek naar een lekker ZEN-momentje voor jezelf? Heb je lichamelijke klachten als nek-, schouder -en rugklachten, maag -en darm klachten of heb je teveel hooi op je vork genomen en daardoor de stress voor jezelf te hoog opgevoerd? Misschien is de voetreflex massage dan iets voor jou!

Vorige week bracht ik een bezoekje aan Louise, een fantastisch, wijs en bijzonder mens. Louise is o.a. gespecialiseerd in coaching en voetreflex massages. Via Riny (mijn alternatief genezer) kwam ik bij haar terecht en wel om de volgende reden…

Een tijdje geleden merkte ik dat mijn lichaam steeds meer in balans kwam, maar dat mijn hoofd / gedachten hier vaak nog in achter bleven. Ik kan vaak nog erg vast in mijn hoofd zitten en mijn gedachten konden (en kunnen) soms echt op hol slaan van de hoeveelheid aan hersenspinsels. Op zo’n moment is het craziness all over the place daar bovenin de bovenkamer. En tja.. dat brengt zo nu en dan even een flinke kortsluiting met zich mee! 🙂 Ik vond het tijd om ook dit stukje aan te pakken en daar vloeide een gezamenlijk gesprek met Riny en Louise uit voort.

Tijdens het gesprek werd mij op een prettige manier een spiegel voor gehouden. Al snel kwam ik tot inzichten die ik eerder niet zag door alle kronkels in mijn hoofd die mij tureluurs maakten. Heel fijn was dit… ik voelde mijn schouders gewoon letterlijk van standje ‘gespannen’, rustig afzakken naar standje ‘relaxed’.
Louise vertelde dat zij naast haar coaching ook voetreflex massages deed. Nou ben ik altijd heel nieuwsgierig naar nieuwe dingen en vind ik het heerlijk om dit soort behandelingen te ervaren en te ontdekken. Dus hoppa, A Cup Of Marley ging vorige week aan de voetreflex massage!

Het fijne aan Louise is dat zij echt de tijd voor je neemt en jou als persoon accepteert zoals je bent. Dat maakt een gesprek met haar heel gelijkwaardig en dit geeft je per direct een gevoel van rust. Alles mag en kan gezegd worden en niets is raar, wat een verademing!
Het gesprek liet mij inzien dat emoties er mogen zijn, je mag ze voelen en doorleven. Juist door emoties toe te laten kan jij er zelf voor kiezen er geen gedachte aan te koppelen. Laat het er zijn, laat het gebeuren en laat het vervolgens bezinken.

Door bovenstaande toe te passen zal je minder snel tegen het irritante ‘overthinking’ aanbotsen. Het zal ervoor zorgen dat de hersenspinsels zich minder tot niet meer in je hoofd zullen nestelen en op volle toeren zullen gaan draaien. Wat een energie kost dit ook altijd zeg, pfff… het overdenken zuigt je gewoon echt he-le-maal leeg. Laat het gevoel er zijn, hoe rot of verdrietig dit ook is. Huil, schreeuw, wees boos of wat dan ook, het is okĂ©!

Zonder dat je het in de gaten hebt, kan je als mens zoveel meer aan dan je denkt. Je bent zelf in staat je eigen mindset positief te beĂŻnvloeden, zeg bv. tegen jezelf; “Wat er ook gebeurt, ik kan het aan!”. Wees niet bang voor wat het leven je brengt en laat je niet van je stuk brengen. Hoe het ook zal lopen, het zal gaan zoals het hoort te gaan en vertrouw daar ook echt op.
Voor mij was het gesprek heel verhelderend en ik ga dit dan ook zeker bij mijzelf toepassen.. let’s give it a shot!

Na deze mooie en wijze woorden was het dan toch echt tijd voor de voetreflex massage. Wat heerlijk om dit eens te ondergaan! Het is bizar hoeveel je voeten over jou als persoon kunnen vertellen. Door gerichte drukpunten wordt je algehele gesteldheid langsgelopen. Zelf geef jij als persoon aan of iets gevoelig is of zelfs pijn doet. Ik stond echt versteld van bepaalde dingen die Louise benoemde. Zo had ik de laatste tijd af en toe pijn aan mijn nieren, een teken van te weinig drinken. Zonder dat Louise hiervan op de hoogte was benoemde zij dit pijnpunt bij mij en gaf aan dat ik inderdaad goed op mijn vochtinname moet letten. En zo waren er nog veel meer dingen waar ik echt van stond te kijken…

Door een voetreflex massage worden blokkades in je lichaam opgeheven. Door de druk en warmte van de massage komt het genezingsproces van het lichaam weer op gang. De massage zelf geneest niet, maar zet alles daarentegen wel in beweging. Dit maakt dat het herstel van de lichamelijke klachten geactiveerd wordt.
Voor meer informatie over een voetreflex massage, klik hier. Alle ins -en outs over de massage zijn hier te vinden, erg interessant. De website beschrijft ook bij welke lichamelijke klachten een voetreflex massage helpend zou kunnen zijn. Wie weet is het wat voor je!

Het extraatje dat Louise je geeft is een hoofdmassage als afsluiter. Klinkt niet verkeerd he? 😉
De massages heb ik persoonlijk als héél erg fijn ervaren. Met een relaxed gevoel en hele blije voetjes reed ik naar huis, waar ik vervolgens lekker in bed kroop en heeeerlijk heb geslapen. Een zeer prettige bijkomstigheid van de behandeling!

Mocht je nou graag eens met Louise in contact willen komen voor coaching, een voetreflex massage of om je te laten informeren? Laat het mij weten, dan breng ik jullie met elkaar in contact.
Dan nog een laatste weetje! De sessies kunnen ook gewoon bij jou thuis gedaan worden, lekker in je eigen en veilige omgeving. Wellicht voel jij je daar net iets prettiger bij.

Wat denk je ervan, is het iets voor jou? Laat het mij weten in de comments!

14 gedachten over “Happy feet & coaching? Das pas een leuke combi!”

  1. wat goed om te lezen dat het zo goed werkt voor jouw! mijn schoonheidsspecialiste doet ook aan voetreflex massages toch maar eens doen denk ik.

  2. Oooh wat een fijn moment voor jezelf zeg!

    Heb in het verleden ook wens zo iets gehad en vond het heerlijk en ook bijzonder wat ze allemaal ‘uit je voeten kunnen halen’ …

    Fijn weekend, dat gaat vast lukken ?â˜ș?

  3. Je bent een kanjer . Er zijn maar weinig mensen die zo schrijven kunnen en daarbij ook nog een voetreflexmassage hebben gehad. Gewoon doorgaan zo. Louise staat ook op mijn site.

  4. Hi! Ik ben helemaal fan van voetreflexmassage. Het heeft mij geholpen om mijn trillingen (met mooi woord fysiologische tremor) onder controle te krijgen. Gaat er niet van weg maar alles staat met elkaar in verbinding dus rust in mijn hoofd geeft rust in mijn spieren en andersom. En nu ben ik dus nieuwsgierig waar jouw Louise dit doet…. want die combi met hoofdmassage die doet mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren. Jeeehh!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *