Fotoshoot vrouwenrechten

Enkele weken geleden was daar ineens DE dag… ik had een fotoshoot! En niet zomaar één, sterker nog een hele belangrijke en bijzondere.
Het betrof een fotoshoot over vrouwenrechten die in samenwerking met de UN in Genève, de Universal Rights Group en World Press Photo uitgevoerd mocht worden door Ilvy Nijokiktjien. Een fantastische, ervaren en zeer getalenteerde fotografe.

Er werd een fotoreportage gemaakt als onderdeel van een project over vrouwenrechten in verschillende landen voor de Verenigde Naties in Genève. Ilvy vertegenwoordigde Nederland voor dit project en wilde de burn out problematiek in ons kleine kikkerlandje aan de kaak stellen. Een onwijs goed en mooi initiatief, waar ik natuurlijk heel graag aan mee wilde werken.
Toen ik getipt werd over haar zoektocht naar 8 vrouwen die op dit moment een burn-out hebben of hier langzaamaan herstellende van zijn, hoefde ik hier dan ook geen moment over na te denken. Natuurlijk wilde ik dit!

Voor veel mensen is de gevoeligheid van het onderwerp te hoog. Het kan voor mensen moeilijk zijn om echt met hun burn out naar buiten te treden, mensen vinden dit eng of durven het gewoonweg niet te delen. Dit snap ik heel erg goed, want het is ook niet makkelijk en vaak vinden wij Nederlanders het niet zo nodig om de vuile was buiten te hangen. Daarbij stel je je ongelofelijk kwetsbaar en open op en weet je van tevoren niet wat de meningen en/of reacties van buitenaf zullen zijn, dat is best heel spannend en kan je bang maken. Vooral wanneer je nog middenin een burn out zit brengt dit alleen maar meer onzekerheid met zich mee. Je voelt je dan al vaak zo kwetsbaar en klein als persoon, om dan te dealen met de buitenwereld en om gewoon de dag door te komen is al een hele uitdaging op zich.

Voor mij was dit echter dé manier om men in te laten zien hoe belangrijk het is om deze problematiek aan het licht te brengen. Want, hoeveel mensen ken jij wel niet die tegen een burn out aan zitten, er middenin zitten of herstellende zijn? Waarschijnlijk ken je wel iemand of ken je zelfs meerdere mensen.
Wij leven in een maatschappij waarin we als mens vele ballen in de lucht ‘moeten’ houden. Een verantwoordelijke baan, sociale verplichtingen, sporten, uitjes, reizen, een gezonde leefstijl en ga zo maar door, we doen het allemaal en het liefst ook nog eens perfect. Uiteraard geldt wel, wij zijn zelf verantwoordelijk voor de dingen die we doen en hetgeen we onszelf allemaal opleggen. Wij vinden het nodig overal bij aanwezig te zijn, wij zijn het die niets willen missen en daardoor de lat steeds hoger leggen voor onszelf. Dit maakt dat wij de druk voor onszelf dus ook nog eens extra opvoeren. Eigenlijk is het dan ook helemaal niet zo raar dat de één na de ander omvalt toch?

In haar foto’s wilde Ilvy een behandeling bij een psycholoog of therapeut laten zien, zodoende wilde zij visualiseren hoe een traject van herstel eruit ziet.
Omdat ik inmiddels niet meer bij een psycholoog in behandeling ben, vroeg ik Riny (mijn alternatieve genezer uit mijn blog; ‘Lekker zweven‘) om gezamenlijk met hem de fotoshoot te doen. Ook hij vond dit een fantastische kans en stond helemaal achter het onderwerp van de fotoreportage en zo geschiedde…. A Cup Of Marley werd gefotografeerd en komt binnenkort mogelijk bij de Verenigde Naties te hangen. Wat gaaf om dit mee te mogen maken en mijn steentje op deze manier bij te kunnen dragen. Ik ben een bijzondere, mooie en inspirerende ervaring rijker!

Lieve Ilvy, wat was het leuk om samen te werken met jou, dit mee te mogen maken en een stukje taboe te doorbreken. En wat ontzettend tof Riny, dat jij hier samen met mij aan mee wilde werken en je praktijk open wilde stellen voor deze mogelijkheid. A big thank you and a hug for the two of you! ♥

Wil je meer weten over Ilvy en haar werk, neem dan een kijkje op: http://www.imagesbyilvy.com of juist nieuwsgierig naar de alternatieve behandeling die ik onderga? Check dan: http://www.2helendehanden.nl/.

En zoals jullie kunnen zien op de foto’s… het eindresultaat mag er zijn. Al zeg ik het zelf; “ik ben trots!”. Hoe vinden jullie het geworden?

_75Q8912

8 gedachten over “Fotoshoot vrouwenrechten”

    1. Wat leuk dat je reageert Jacqueline! Het was echt een toffe ervaring, spannend… maar heel gaaf om mee te maken. Tijd om het taboe te doorbreken! 🙂 Liefs voor jou!

    1. Dankjewel lieve Kim! Was echt superleuk om mee te maken, spannend, maar tof om te doen!! Tijd on het taboe te doorbreken. 🙂 Dankjewel voor je reactie! xx

    1. Wat lief en leuk je reactie Sandra, dankjewel!! Vond het zelf ook zo’n goed initiatief. Heel gaaf om mee te maken ook! Rysyig aan vandaag, hoop dat het badderen je goed gedaan heeft! xx

  1. bonjour,Merci pour cet article qui correspond complètement à ma façon de penser. C’est votre présence dans l’émission d’hier (C dans l’air) qui m’a permis de vous connaître. je connaissais votre nom mais je n’ai jamais lu vos livres et je suis contente de voir que vous avez un blog qui pourra désormais devenir un de mes favoris.

  2. Merci, Sergio. On peut parfois se débarrasser, en effet, mais ils reviennent. Il y a plus fort : ceux qui demandent vos coordonnées pour vous « désabonner » ! Et ceux qui vous font envoyer un message disant que vous n’avez pas répondu, ou encore que votre réponse n’est pas passée. Bon, ce n’est pas grave, mais il faut aussi supprimer dans la corbeille, et ça fatigue l’index…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *