30 and flirty

OMG… het is BIJNA zover; ik… ja echt, ik… word 30! Dit kan ik mij eigenlijk nog steeds een soort van niet voorstellen, what happened? Opeens besef ik mij dat dit gewoon mijn laatste dagen in ‘the twenties’ zijn en dat het de hoogste tijd is om mij eens even serieus te gaan verdiepen in the big 3 – 0. Want, is dit nou serieus echt zo’n enorm life changing iets? Als twintiger denk je immers alles al te weten en denk je de hele wereld aan te kunnen… tja, daar kwam ik dan zelf natuurlijk zo eind twintig al even op terug, viel toch ietsje tegen! 😉
Maar is het nou echt zo erg om de memorabele leeftijd van 30 aan te tikken? Volgens mij valt dat allemaal wel mee, daarom ging ik op zoek naar de voordelen van de overstap van the twenties naar the thirties. Hoppateeeee, dit komt echt he-le-maal goed…. kom maar door hoor, het leven begint pas met 30!

• s t a b i l i t e i t •

Oeiiii… het woord ‘stabiliteit’, wat klonk dat enorm saai in the twenties. Lekker feesten, fladderen en op eigen benen staan, daar stonden de afgelopen jaren voor. Maar, zo eind twintig werd de boel langzaamaan al wat stabieler en serieuzer… zonder dat je het door had, sloop dit er zomaar opeens bij in.
In the thirties zet zich dit gewoon rustig voort, huizen kopen, kinderen, trouwen…. tja, ze passeren allemaal de revue. Je moest er niet aan denken, maar nu je die 30 gepasseerd bent, is het stiekem eigenlijk, HEERLIJK! Rust in de keet, wij willen duidelijkheid en structuur en die krijgen we. Je bent er per direct een stuk meer ‘ZEN’ door, ideaal!

• f i n a n c i ë n •

Ja hoor, een zéér aantrekkelijke bijkomstigheid! Nu je een baan hebt en alles zo goed als op de rit hebt, zijn de financiën een stuk voordeliger. De studentenbaantjes waren leuk, maar zetten natuurlijk geen zoden aan de dijk. Daarom waren de €1,- avonden in de kroeg the place to be. Lekker waterige wijn -en bier weg tikken voor een prikkie, genieten! haha
Deze tijd ligt achter je.. weekendjes weg, leuke reizen, spontane eetdates in de stad, leuke impulsaankopen… het kan en elke rooie cent hoeft niet langer meer omgedraaid te worden. Dus al met al, meer ruimte voor leuke dingen… love it!

• f r i e n d s •

Er zijn er wat voorbij gekomen… leuke vrienden en vriendinnen. Met de één kon je tot ’s ochtends vroeg aan de bar hangen en dansjes doen. Met de ander had je het reuze naar je zin op studie 1, om er vervolgens achter te komen dat studie 1 toch niet ‘jouw’ ding was, waardoor studievriendin 1 alweer plaats maakte voor studievriendin 2 van studie 2 waar je toch maar aan was begonnen na de zomer.
En zo kunnen we nog uren doorgaan. Zoveel leuke mensen en allemaal waren het stuk voor stuk je ‘beste’ vrienden voor het leven. Heerlijk was dat gevoel destijds…. nu de 30 daar is, is dit allemaal niet meer zo nodig. Je hebt de groep vrienden om je heen verzameld waar je lief en leed mee gedeeld hebt. Jouw vrienden en vriendinnen kijken niet meer op van je gekke uitspraken, je hersenspinsels, je tranen, grappige… iet wat gekke lach, je obsessies, minder leuke kanten en ga zo maar door. Je hoeft niet langer ‘even’ te meeten met die of ‘even’ een lunch te doen met die om vervolgens nog ‘even’ een thee’tje te drinken met die…. vermoeiend! Nee, je weet wie je vrienden door dik en dun zijn en man.. dat is toch een fijn gevoel!

• z a t e r d a g – j o g g i n g s b r o e k e n – d a g •

Dit is mij toch een potje lekker! Wie kent het niet, het FOMO  (Fear Of Missing Out) gevoel? Stel je voor dat jij nou net die ene zaterdagavond ook maar iets zou missen en je niet helemaal op de hoogte bent van wat er zich weer allemaal heeft afgespeeld in party-land? Dat is natuurlijk gewoon NIET mogelijk. Net hartstikke ziek geweest en eigenlijk niet in staat om al de hele avond te partyen? Tja, dikke boeie.. ik ga!
En ja hoor… dit is hartstikke passé!! Lekker op de bank met je joggingbroek, ongegeneerd Netflixen en in de chillmodus? Wat een fantastisch idee! En schuldgevoelens? Waar heb je het over…. die zijn totaly gone! Mag ik één verademing?! 🙂

• l i e f   v o o r   j e   l i j f •

Een groot pluspunt is dat je eindelijk naar je eigen lichaam leert en gaat luisteren. Je hebt jezelf in de afgelopen jaren een stuk beter leren kennen en weet wat wel en niet fijn voelt voor jou. Niet langer ga je voorbij aan je eigen gevoelens, emoties, vermoeidheid en meer.
Waar je er eerst niet eens van bewust was en gewoon maar deed, kies je nu bewust voor jezelf. Je leert een balans te vinden tussen me-time, sport, genietmomentjes, werk, uitjes, vrienden en familie. Uiteraard gaat dit zo nu en dan absoluut nog wel eens mis en word je teruggefloten door je lijf, maar de verandering is dat je hier nu naar luistert en dat je weet dat jij even weer in je eigen bubbel moet kruipen om de boel weer onder controle te krijgen. En laat daar nou net even helemaal niets mis mee zijn, relax!

• o v e r t h i n k i n g •

Dit voordeel spreekt mij énorm aan en ik hoop dat ik deze toch echt in real life ga ondervinden. Het schijnt dat de moeilijke hersenspinsels en het alsmaar voortkabbelende overthinking in je thirties af gaat nemen. Say what?! Juustem, dat dacht ik dus ook.. kom maar door!
Je leert makkelijker je schouders op te halen en de hele reutemeteut (zelfs zonder het opzetten van het liedje ‘Let it goooo’, wow shocking news) beter los te kunnen laten. Je verlegt je prioriteiten naar andere vlakken en kan alles wat eenvoudiger relativeren.
Het schijnt zelfs met de jaren te vergemakkelijken.. hoe ouder je wordt, hoe beter je dit afgaat. Oooooh laat dit de waarheid zijn, please!

• t h e   l i t t l e   t h i n g s •

Een hele mooie ontwikkeling is – en dat merk ik nu al – dat je de kleine dingen in het leven veel meer gaat zien en gaat waarderen. Het draait niet alleen om uiterlijk vertoon en mooie spullen. Je gaat veel meer terug naar de basis, waar word je nou echt blij van? Een wandeling in het bos of op het strand, een cappuccino in het zonnetje in de tuin, die mooie gekleurde bloemetjes aan de kant van de weg, een lief kaartje dat ineens onverwachts op de deurmat valt van je vriendin, dat schattige telefoontje van je oma op je mobiel terwijl je weet dat ze het doodeng vindt om naar een mobiel nummer te bellen…. en zo zijn er nog 100 andere voorbeelden te noemen. Zelf merk ik dat ik mij hier zoveel bewuster van ben geworden en dat ik the little things in life juist zo mooi aan het leven vind en ze dus ook echt heel erg ben gaan waarderen. Alleen maar iets waar je blij mee mag zijn denk ik, richt je niet langer op al het grote en onbereikbaren, maar ga terug naar de kern en ondervind wat daar allemaal te ontdekken is. It will bring some happiness in your life!

• z e l f b e e l d •

We eindigen met een zeer positief punt… de groei van je eigen zelfbeeld. Ook al word je ouder, rimpeliger en beginnen de eerste signalen van veroudering zich te ontwikkelen, het is oké! Je leert je lijf en lichaam steeds meer te waarderen en leert trots op jezelf te zijn. Inmiddels heb je geleerd welke outfit jouw lichaam doet shinen, je weet welke make up jou net even dat extra stukje sparkle geeft, je schaamt je niet langer om de sauna in te gaan, want je mag er zijn in welke vorm dan ook… dit is wie jij bent en wat ben je toch eigenlijk leuk zoals je bent!

15 gedachten over “30 and flirty”

  1. YES!! Dit is natuurlijk exact de reactie wasr ik op gehoopt heb… 30, I’m ready! Ik ben er helemaal klaar voor!! ? Dankjewel lieve Kim! xx

 1. Mate! Voor mij ook zo herkenbaar! Wat fantastisch geschreven 😀 Komt allemaal goed dus! Geniet nog even van je laatste drie dagen als 20-er (L) x

  1. Haha YES!! Dat 30 worden is gewoon een feestje joh! ? Dankjewel voor je lieve reactie, blij dat de blog weer in de smaak gevallen is! Dikke kus voor jou! xx

 2. Lieve Marleen. Kun je je voorstellen hoe het is om de 60 te zijn gepasseerd? Mijn motto is: blijf bij jezelf ! Je zult merken dat dit geldt voor elke leeftijd, of je nu 20, 30 of 60 bent. Als je de mooie dingen van het leven maar wilt zien.

   1. Super mooi geschreven Marleen. Jij groeit met de week. Alleen die rimpeltjes etcetera zijn bij jou nog ver te zoeken. Niet overdrijven. ?

    1. Hahaha Nou.. dat zou je denken he? Die rimpeltjes beginnen al zichtbaar te worden! 😉 Haha Nee hoor, je hebt gelijk! Dat valt gelukkig allemaal wel mee. Dankjewel voor je reactie, leuk om te horen dat je mij ziet groeien! Fijne dag! ?

  1. Zo is het ook lieve mama… door te kijken naar de kleine dingen, kan je jezelf al heel snel gelukkig voelen! Als ik er nog zo uit mag zien ala jij op je 60ste en al die leuke dingen nog mag doen… daar teken ik voor! Hoe mooi dat jij nog zo kunt genieten van je werk en alles daaromheen, fantastisch! Love you! xxxx

 3. Net 30 geworden. Heb er ook over nagedacht. Zelfs een bladzijde in mijn midori eraan besteed. Maar eigenlijk voel ik geen verschil. Buiten dat ik nu mijn partner kan plagen omdat hij geen twintiger meer heeft, maar een dertiger. Maar iets zegt mij dat ik dat leuker vind dan hij. Alvast van harte!

  1. Hahaha wat een leuk berichtje van jou Leonieke, lief!! Dat plagen snap ik helemaal… mijn lover gaat straks gewoon trouwen met een 30’er en hij is dan nog net 29…. ik voel ook wat pesterijen aan komen! 😉 Morgen is de dag en weetje? I’m ready! Fijne dag!

 4. Whaaa Marly wat een heerlijk verhaal!:-) 30 is de shit!;-) Can’t wait je weer te kunnen knuffelen en zal dan je rimpels eens checken van dichtbij, want ik zie ze niet!:-D love you en have fun op je grote dag! X

  1. Dankjewel lief vriendinnetje! Vandaag is DE dag… de 30 wordt aangetikt, I’m ready! Kan ook echt niet wachten tot ik jou weer kan knuffelen en weer lekker ouderwets met je kan lachen. Heerlijk! Tot heel snel babe! Dikke kus xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *