Lekker zweven

Vandaag gaan we lekker op de alternatieve tour, een kijkje in een andere wereld. Nooit gedacht dat ik nog eens kennis zou maken met het wereldje der alternatieve geneeswijzen. Dit vond ik altijd maar ‘zweverig’ en niets voor mij. Door mijn burn out is mijn kijk hierop toch wel even 360 graden gedraaid en ben ik heel blij dat ik hiermee in aanraking ben gekomen!

Mediteren, reiki, voetreflectiemassages, acupunctuur… ik had er allemaal weleens van gehoord, maar het was niets voor mij, dacht ik. Ik vond het niet nodig en had het ook niet nodig voor zover ik dat kon inschatten. Toch veranderde er al iets in mij toen ik thuis kwam te zitten door mijn burn out. Ik ging braaf naar de psycholoog – waar ik zeker baat bij had – maar de lichamelijke klachten bleven alsmaar een soort doorzeuren.
Een paar van mijn vriendinnen hadden al eens kennisgemaakt met alternatieve geneeswijzen en hun verhalen maakten mij nieuwsgierig. Toch kon ik mijzelf nog niet in beweging krijgen om daadwerkelijk de stap te zetten en hierin te duiken naar iets wat mogelijk bij mij zou passen. Op dat moment voelde alles wat ik deed nog als teveel, waardoor de gedachte om een afspraak te maken en iemand op te moeten bellen al way to much was.
Één van mijn vriendinnen nam mij daarom mee op sleeptouw voor een kennismakingsconsult bij haar natuurarts. Een wereld ging voor mij open, ik was positief verrast door mijn lichamelijke reactie op de behandeling en dus was mijn interesse officieel gewekt!

Helaas was de afstand tussen Utrecht en de natuurarts van mijn vriendinnetje te groot om daar onder behandeling te blijven gaan. Maar, alsof het zo moest zijn kwam Riny van ‘2 helende handen‘ op leuke wijze op mijn pad. Samen met hem ben ik het avontuur aangegaan om mijn lichamelijke klachten te laten verminderen. Ik kan je vertellen…. Riny is mijn held! 🙂
De behandeling ben ik totaal bleu ingegaan en ik dacht, ik laat het allemaal maar over mij heenkomen en we zien wel waar het schip strand. Heel graag wilde ik mij beter gaan voelen en dus gaf ik het een kans!

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met quantum energie, dit triggert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit maakt dat het lichaam al snel duidelijke veranderingen laat zien en voelen. Denk aan veranderingen in emoties of lichamelijke kwalen zoals bij mij bv. mijn darmen waar ik erg veel problemen mee heb door een dolichocolon (een te lange dikke darm). Om je een duidelijk beeld van het effect van quantum energie te geven, hier de effecten op een rijtje:

L I C H A M E L I J K
– Verbetering van lichaamsfuncties en prestaties
– Snellere genezing van verwondingen
– Vermindering en of zelfs verdwijning van pijn
– Genezing van, of verbetering bij, (chronische) ziekten en aandoeningen
– Ontgifting van het lichaam
– Verjonging van de cellen

E M O T I O N E E L  &  M E N T A A L
– Vermindering van stress en angst
– Vermindering van burnout klachten
– Bevordering van kalmte, vrede en welzijn
– Verdrijft verwardheid, laat je helder denken
– Oplossing van verdriet en schuldgevoelens
– Oplossen van onverwerkte emoties
– Verbetering van concentratievermogen en geheugen.

De behandeling is voor mij echt een eyeopener geweest, naast het werken met quantum energie behoort persoonlijke coaching ook tot de behandeling. Riny coacht je op persoonlijk vlak, houdt je een spiegel voor, biedt handvatten om toe te passen in het dagelijkse leven en is niet geheel onbelangrijk altijd in voor een leuke grap. Naar mijn idee ook een heel belangrijk aspect gedurende een behandeling… lachen is gezond!
De handvatten worden altijd geëvalueerd en zo nodig aangepast om voor jezelf een prettige manier van handelen in het dagelijkse leven te vinden. Dit heeft mij vele inzichten geboden en heeft mij doen groeien als mens.

Tevens is de behandeling bij mij ook de aanzet tot mediteren geweest. Door een geleide meditatie op CD die ik van Riny kreeg, kon ik op een ontspannende manier kennismaken met het mediteren en verschillende meditaties uitproberen. Dit gaf mij de kans om te kijken wat er bij mij past en wat ik fijn vind. Want, hoe zweverig en kriegelig ik hier vroeger van werd… hoe lekker ik dit nu vind! Het geeft rust en maakt dat ik echt even in mijn eigen bubbel kan kruipen, heerlijk! Het ene moment heb ik hier meer behoefte aan dan het andere, maar juist dat vind ik het fijne hieraan. Je kunt het doen op het moment dat het voor jou nodig is en voor jou goed voelt. Perfecto!

De frequentie van de behandeling hangt af van jouw persoonlijke klachten en/of hulpvraag. Toen ik startte met de behandeling vond ik het prettig om wekelijks een sessie te ondergaan. Momenteel gaat het steeds beter met mij en is een wekelijkse sessie niet meer nodig. Vaak zitten er tegenwoordig zo’n 3 weken tussen mijn sessies. Hoe je dit in wilt delen is echt volledig aan jezelf, er wordt gezamenlijk gekeken naar wat jij fijn vindt en wat jij goed vindt voelen.
De kracht van 2 helende handen is dat jij als persoon vooropgesteld staat en dat er echt de tijd voor jou genomen wordt. Laat dat nou net het stukje zijn wat wijzelf en de maatschappij waarin wij leven vaak ‘even’ vergeten!!

Kort samengevat kan ik zeggen dat de behandeling bij Riny mij rust geeft, mijn lichamelijke klachten doet verminderen, mij inzicht in eigen handelen geeft en mij handvatten biedt om prikkels van buitenaf beter te kunnen reguleren.
Wil jij nou ook meer over deze behandeling of andere mogelijkheden (er zijn meerdere behandelingen mogelijk) te weten komen? Check voor meer info: www.2helendehanden.nl, misschien is het iets voor jou!

Weetje, af en toe lekker even zweven is zo gek nog niet hoor. Ik hou er echt van om nieuwe dingen te ontdekken en uit te testen. Even uit mijn comfort zone gaan en kijken wat voor een effect dit op mijn lichaam heeft, het kan zomaar eens nieuwe inzichten bieden. Daarbij brengt het mijn koppie en lichaam in balans en daar word ik mij toch een potje ZEN van, heeeeerlijk! Zoals je dus kunt lezen, ik hou wel van een beetje zweven. Amen! 😉

Is een alternatieve geneeswijze iets voor jou? Heb je vragen of heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Laat het mij weten in de comments!

4 gedachten over “Lekker zweven”

    1. Ik kan het je zeker aanraden Ciska! Het heeft zoveel met mij gedaan en dat doet het overigens nog steeds… als je vragen hebt of meer info wilt, let me know!

    1. Dankjewel Elcke, dit is echt hoe ik het zie en heb ervaren. Het heeft mij echt geholpen en dat doet het nog steeds, heerlijk om af en toe lekker even te zweven! 😉 Fijn weekend! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *